Hur kan man se vilken era en champion tröja är ifrån?

Hur kan man se vilken era en champion tröja är ifrån?

Tröjor med denna tagen är ifrån 1940-talet, då var företaget känt som Champion Knitwear Company. Ordet Champion är väldigt blockigt och inte likt den moderna fonten som är idag. 

1940s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

Dessa tre tags är ifrån 1950-talet, företaget har bytt namn till Champion Processed Sportswear. Löpare emblemet har blivit blått och fonten på texten är modernare. 

 1950s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

I vissa tags under 1960-talet så var löpare emblemet inuti C i Champion. Företaget hade nu texten Champion Products Inc, fortfarande i en blockig font. Man ser även i dessa tagsen att dom har skrivit storleken med siffror mer tydligt. 

1960s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

Den mest välkända tagen är ifrån 1970-talet. Champion började att ha ett streck genom C, fonten liknar mer skrivstil och den färgglada bakgrund. Dom slutade även med att ha siffror på storleken och skrev den bara med text. 

1970s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

Under 1980-talet så gjorde dom tagen i en blå färg. Det var även här man började se att dom använde sig av andra material, exempelvis akryl. 

1980s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

När 1990-talet kom så ändrade dom tyget på tagsen, det blev lite tjockare och även lite glansigare. Man ser även i den pillade sydda texten att det står 1990 på tagen, detta är för att det var den enda man använde under den tiden. 1990s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

Vissa tags under 2000-talet blev längre och hade mer skötelsråd på dom, detta kan ses på den vänstra tagen. Texten Authentic Athletic Apparel introducerads på dessa tags. Runt denna tiden hade deras C blivit ett emblem för företaget och när man såg det så visste man direkt att det var Champion. 2000s vintage Champion tags - OneOff Vintage

 

Vid 2010 har har Champion blivit världskänt och på dessa tagsen började dom skriva utländska storlekar. En stor ledtråd att en tröja från Champion är väldigt ny är att deras hemsida står med på tagen, detta står på tagen längst till höger. Dom flesta tags har även C högst upp och sen Champion i en mindre text under. 2010s vintage Champion tags - OneOff Vintage

Tillbaka till blogg